2013 Mas de Daumas Gassac Blanc

kr. 299,00 inkl. moms

Fakta om vinen
Land Frankrig
Drue/Druer
Chening Blanc, Petit Manseng, Chardonnay, Viognier samt diverse ukendte op til 15%
Alkohol % 13%
Mængde 75 cl

Hvilken hvinvin, der ikke har appellation, betragtes af eksperten og vinconnaisseurs som «Midi’s eneste Grand Cru» (Hugh Johnson), «A Lafite in Languedoc» (Gault & Millau); «En af de 10 bedste vine i verden» (Michael Broadbent eller simpelthen «Fremragende» (R. Parker).

Inden for 40 år har Mas de Daumas Gassac-vinene nået den sjældne status som “kultvin”, der kun gives til et begrænset antal ekstraordinære goder i verden.

Godset er blevet opdrættet på den traditionelle og naturlige måde i tusinder af år, før Guibert-familien etablerede Grand Crus-vingården i Gassac-dalen. Opdelt i 63 små vinmarker på 3.000 ha beskyttet skov, der er dyrket uden kemisk eller pesticid, Mas de Daumas Gassac er stadig et jomfrueligt land, der er opdrættet med total respekt for moderens natur for at bevare dets balance.

Med den specifikke jord i Gassac-dalen, et meget køligt mikroklima, mere end fyrre forskellige druesorter og vinfremstilling, aldrende «savoir-faire» inspireret af den store Emile Peynaud, er vinene fra Mas de Daumas Gassac uforlignelige med andre etablerede deres egen stil.

Der er få vinfremstillingsvirksomheder på jorden, som man kan pege på som ansvarlig for at skabe revolutioner, hvad så ikke desto mindre i et land med en så anset vin tradition som Frankrig.

Alligevel er det netop, hvad Mas de Daumas Gassac har gjort i de sidste 45 år!

Anbefales til:

Kategori:

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2013 Mas de Daumas Gassac Blanc”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *